בואו נדבר רגע על פרי הרימון.
כן כן, אותו פרי מהמם ביופיו, הנמנה עם שבעת המינים ומהווה סמל לשפע ופיריון, זה שאנחנו מתאמצים מאוד לקלף בערב ראש השנה (ורק שלא ישפריץ לי על החולצה הלבנה רגע לפני שכל האורחים מגיעים).
תכל’ס, על אף יופיו החיצוני ואופן הסידור המופתי של מאות גרעיניו העסיסיים וטעמו המתוק-חמצמץ הייחודי, רוב האנשים שאני מכירה לא ממש יודעים מה לעשות איתו על תצורותיו השונות.
מהן תכונותיו המועילות של הרימון?
לרימון סגולות רפואיות רבות, הוא בעל יכולת נוגדת חמצון גבוהה מאוד, מחזק את המערכת החיסונית ועשיר בויטמינים ומינרלים. הוא מונע ומעכב התפתחות תאים סרטניים, לא עלינו.
שמן זרעי רימונים (pomegranate seed oil) בכבישה קרה הינו מרכיב חיוני במוצרי טיפוח העור :
בנוסף לתכונותיו הנעלות שציינתי, זהו שמן מזין ועשיר מאוד, מעכב ומפחית קמטוטים (אחד ה- שמנים המעולים לעור מזדקן), מגביר את גמישות העור ואפילו מסייע בטיפול בצלקות.
זאת הסיבה שהשמן האיכותי הזה מהווה מרכיב מרכזי וחשוב בהכנת קרם לחות טבעי לפנים אנטי אייג’ינג, שאני רוקחת.
ומהם שימושיו הנוספים ?
את הרימון אפשר לאכול בתצורתו המקורית כפרי (שאורך חייו מגיע גם לחודש), לשתות את המיץ הנסחט ממנו או לעשות שימוש בשמן זרעי רימונים או רכז רימונים.
במטבח – רכז הרימונים משמש אותי כמרכיב ברטבים לסלט ואת גרעיניו אני מוסיפה לסלט חסה רענן (מאכסנת את הגרעינים בקופסא במקרר).
אניני יין יספרו לכם על יין הרימונים בשם ‘גרנדה’ ואם אתם חובבי אלכוהול – מוזמנים לבשל מיץ רימונים עם סוכר ולקבל סירופ גרנדין המשמש במרכיב בקוקטיילים
אז לסיכום:
- תצרכו הרבה רימונים וכמה שיותר – יותר טוב!
- ואם אתם מתעצלים לסחוט רימונים בבית בעצמכם- יש הרבה מסעדות ובתי קפה וישמחו לעשות זאת עבורכם.
- רוצים מהקרם הטבעי והשווה שאני רוקחת? אני כאן.
- רוצים להכיר מקרוב את שמן זרעי הרימונים בכבישה קרה??? בואו לסדנה שלי להכנת מוצרי טיפוח לעור הפנים.
ועד אז – תעשו טובה ותשקיעו בעצמכם. מגיע לכם.